ʻaoʻao_head_bg

Nūhou

Ke ʻimi nei ʻo Brazos Electric i ka manawa hou aku e hoʻomalu i ka panakalupa ma waena o ka mediation

Ke ʻimi nei ka hui mana nui loa ma Texas i ʻeono mau mahina e mālama ai i kāna mau kaʻina hana panakalupa Mokuna 11, me ka ʻōlelo ʻana he pono hou aku ka manawa e hoʻoholo ai i kāna hakakā ʻana he $2 biliona me ka mea hoʻokele uila uila o ka mokuʻāina i hoʻokumu ʻia mai ka ʻino hoʻoilo kaulana o ka makahiki i hala. ʻO Texans me ka mana ʻole no nā lā.

Ma nā pepa ʻaha hoʻokolokolo i waiho ʻia ma ka Pōʻalima, ua noi ʻo Brazos Electric Power Cooperative i ka Lunakanawai Bankruptcy ʻAmelika ʻo David Jones ma Houston e hoʻolōʻihi i kona manawa kūʻokoʻa e waiho i kahi hoʻolālā hoʻonohonoho hou ʻana ma muli o ka hoʻomau ʻana o ka mediation me ka Electric Reliability Council o Texas e koʻikoʻi i kāna hoʻolālā hoʻoponopono.Hoʻopau ʻia ka manawa i kapa ʻia ʻo exclusivity o ka hui i ka Pōʻakahi me ka ʻole o ka hoʻonui ʻia.

Ua ʻōlelo ʻo Brazos ʻaʻole hiki ke hiki i kahi kuʻikahi ma mua o ka hopena o ʻApelila.

Ua hōʻole ʻo ERCOT i ka ʻōlelo.

Ua hoʻopiʻi ʻo Brazos no ka pale ʻana i ka panakalupa ma Malaki 2021 ma hope koke o ka haʻalele ʻana o ka ʻino hoʻoilo iā ia me kahi bila $2.1 biliona mai ERCOT.ʻO ka co-op, ka mea i ʻōlelo i ka bila no ka ʻino o ka pule he aneane ʻekolu manawa i ka nui o ke kumukūʻai mana no 2020, ʻōlelo ʻo ia ʻaʻole hiki ke hoʻolālā i kahi hoʻolālā hoʻonohonoho hou a hiki i ka hoʻoholo pololei ʻana i ka nui o kāna uku iā ERCOT.

Ua ʻōlelo ʻo Brazos i ka waiho ʻana i ka Pōʻalima ʻoiai ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻolālā i kahi hoʻolālā, ke kūkākūkā nei ʻo ia i nā koho kālā me kāna mau lālā.

ʻO kahi hoʻokolokolo ma luna o ka bila ma mua o ka hoʻomaka ʻana o Jones i Pepeluali akā ua hoʻomaha ʻia ma hope o ʻewalu mau lā i ka wā i ʻae ai ʻo Brazos a me ERCOT e komo i ka mediation.Ua hoʻopaʻapaʻa ʻo Brazos ʻaʻole i hahai ʻo ERCOT i nā protocols no ka hoʻonohonoho ʻana i nā kumukūʻai ulia pōpilikia i hōʻike ʻia i kā lākou ʻaelike aʻo ERCOT e hoʻomau nei e hahai wale ana ia i nā kauoha pilikia mai ka Public Utilities Council o Texas i ka wā o ka ʻino.

ʻO ka hihia ʻo In re Brazos Electric Power Cooperative Inc, US Bankruptcy Court, Southern District of Texas, No. 21-30725.


Ka manawa kau: Apr-13-2022